Ο Brett MacDonald φθάνει στην Αμερική το 1804 σε ηλικία περίπου 17-18 χρονών (δεν διευκρινίζεται). Για καλή του τύχη γνωρίζεται με τον λοχαγό Clark που την επόμενη μέρα ξεκινάει με εντολή του προέδρου Τζέφερσον την διάσημη εξερευνητική του αποστολή στην ενδοχώρα της ηπείρου. 

Ο Clark θα πάρει μαζί του τον νεαρό, ο οποίος έχει ιδιαίτερο ταλέντο στη ζωγραφική. Η αποστολή στην πορεία της θα συναντήσει μια νεαρή Shoshone, την Sicaweja, η οποία συνδέεται αισθηματικά με τον Brett. Ο Brett αναγκάζεται να παλέψει για το χέρι της νεαρής Ινδιάνας, και τελικά κερδίζει το δικαίωμα να την κάνει γυναίκα του. 

Για χατίρι της ο Brett εγκαταλείπει στην επιστροφή την αποστολή και μένει στην περιοχή των Shoshone (στην κοιλάδα του Missouri) με την Sicaweja και τον νεογέννητο γιο τους, Patrick. Ο Brett ασχολείται με το εμπόριο της γούνας και αγωνίζεται να αντέξει τον ανταγωνισμό των μεγάλων εταιρειών. Μετά το θάνατο του Μικρού Λύκου, αδελφού της Sicaweja και αρχηγού των Shoshone, η οικογένεια μετακομίζει στην κοιλάδα του Ohio, την οποία επίσης θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει όταν η υγεία της Sicaweja επιδεινώνεται. Έτσι η οικογένεια μετοικεί στο Τέξας όπου θα μπουν τα θεμέλια του ράντσου των MacDonald, γύρω από το οποίο εξελίσσονται αρκετές από τις περιπέτειες της σειράς. 

Ο Brett και η Sicaweja θα πεθάνουν στο Άλαμο αντιστεκόμενοι στην επίθεση των στρατευμάτων του Santa Anna. Τα σώματά τους θα μαζέψει ο Μεξικάνος Manuel, επιστάτης του ράντσου τους, ο οποίος θα τα μεταφέρει και θα τα θάψει στη πλαγιά που βλέπει προς το σπίτι τους.

Μανώλης Εργαζάκης

- Copyright © Η Κατάκτηση της Δύσης || Εγκυκλοπαίδεια - Designed by Παναγιώτης Μπαταργιάς -