Τη συναντάμε ως κακομαθημένη «αριστοκράτισσα» στο Richmond της Virginia, όπως διαμένει με τον αδελφό της, Alan Hall. Καθότι το 1859 που την πρωτοβλέπουμε είναι τουλάχιστον δεκαοχτάρα, εκτιμούμε πως «γεννήθηκε» γύρω στο 1840-41. 

Ταγμένη στη διατήρηση του Νότιου τρόπου ζωής, θα έλθει πολλές φορές σε προστριβές με τον Bill Adams, από τον οποίο έλκεται, αν και οι προθέσεις και οι απόψεις τους είναι διαμετρικά αντίθετες. Την περίοδο του εμφυλίου θα κάνει την κατάσκοπο για την Ομοσπονδία. Κατά την κατάληψη του Richmond από το στρατό της Ένωσης, οι Yankees καίνε την έπαυλή της και η Belinda, χάνει όλα της τα υπάρχοντα και παίρνει το δρόμο για το Texas, χωρίς δεύτερη αλλαξιά. Αργότερα θα βρεθεί ιδιοκτήτρια ενός saloon (Golden Rail) σε εργοτάξιο της Union Pacific. 

Εκεί ανανεώνεται και ολοκληρώνεται επιτέλους η σχέση της με τον Adams ("Δρόμος Από Ατσάλι"). Παρόλο που η Belinda δηλώνει πως θα περιμένει τον Adams, όταν βλέπει ότι αυτός αργεί υπερβολικά πουλάει το saloon κι εξαφανίζεται. Ο Adams θα ξεκινήσει να την αναζητά για να την πετύχει σε μια φυλακή στη Hays City του Kansas! Αν και ο Adams επιτέλους δηλώνει πως σκοπεύει να την αποκαταστήσει και να της προσφέρει τη ζωή που αρμόζει σε μια κυρία, η ίδια του ανταπαντά πως ο γάμος δεν της ταιριάζει και πως προτιμά να έχουν μια ελεύθερη σχέση ("Ο Νόμος της Βίας"). 

Αράζει για ένα διάστημα με τον Adams και όταν αυτός την στήνει για να πάει πάλι να παίξει «Καουμπόηδες και Ινδιάνους», πετάγεται μέχρι το Texas να γνωρίσει τους MacDonald ("Πράσινα Λιβάδια"). Η Belinda καταλαβαίνει ότι ο Adams έχει μια ιδιοσυγκρασία τελείως αντίθετη από τη δική της και πιστεύει πως σε αυτό ακριβώς οφείλεται η αγάπη της γι’ αυτόν. Είναι σαφέστατα ο πιο ενδιαφέρων γυναικείος χαρακτήρας της σειράς, με λίγες ως ελάχιστες αναφορές στη συνήθη τυπολογία του είδους. 

Προοικονομεί τους αντισυμβατικούς γυναικείους χαρακτήρες που έπλασε ο D΄Antonio στις ύστερες δουλειές του. Μέσα της καίει πάντα η νοσταλγία για τον παλιό Νότο αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να είναι πρακτική και να εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες που προσφέρει η αναπτυσσόμενη χώρα σε ανθρώπους με επιχειρηματικό πνεύμα. Γίνεται μέτοχος της Union Pacific και αποκτά ξανά την οικονομική επιφάνεια που είχε πριν τον εμφύλιο ("Καβαλάρηδες"). 

Όταν πια πλησιάζει τα 40, όντας ευκατάστατη, αποφασίζει να παρατήσει τις περιπέτειες και να εγκατασταθεί σε μια Νότια (φυσικά) πολιτεία, το Arkansas, στο οποίο φροντίζει να ξαναφτιάξει μια έπαυλη σαν αυτή που είχε κάποτε στη Virginia. Μέχρι και την παλιά της σκλάβα ξαναβάζει στη δούλεψή της, ως «οικιακή βοηθό» τώρα βέβαια. Περιμαζεύει με την βοήθεια του πρακτορείου Pinkerton και τον αδέσποτο Adams και η ζωή της πλέον είναι ολοκληρωμένη.

Μανώλης Εργαζάκης

- Copyright © Η Κατάκτηση της Δύσης || Εγκυκλοπαίδεια - Designed by Παναγιώτης Μπαταργιάς -