Posted by : Ανώνυμος Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Την Άνοιξη του 1886 ένας αναπάντεχος καυτός και ξηρός άνεμος θα είναι υπεύθυνος για το άνυδρο καλοκαίρι που θα σημάνει την οικονομική καταστροφή για εκατοντάδες ράντσερς των μεσοδυτικών πολιτειών. Η γη δε θα βλαστήσει, τροφή για τις χιλιάδες των longhorns δεν υπάρχει κι έτσι αυτά πωλούνται κατά χιλιάδες κοψοχρονιά στο ένα τέταρτο της αξίας τους.

Ο Ben MacDonald βολοδέρνει κάπου στο Wyoming όταν πέφτει πάνω σε ένα από τα δεκάδες θύματα της οικονομικής κρίσης, τον ηλικιωμένο και πλέον άνεργο cowboy Kat. Ο Kat προειδοποιεί το νεαρό να μη πιει νερό από μια δηλητηριώδη πηγή κι ο Pat αποφασίζει να συνοδεύσει τον γέρο μέχρι το κοντινότερο χωριό, το Casper, για να τον ξεπληρώσει με ένα καλό γεύμα κι ένα μπουκάλι ουίσκι. Καθώς τους προφταίνει η νύχτα αποφασίζουν να διανυκτερεύσουν σε μια εγκαταλελειμμένη παράγκα. Μέσα σε αυτή, προς μεγάλη τους έκπληξη βρίσκουν ίχνη από αίματα που τους οδηγούν στην ανεύρεση ενός ταχυδρομικού σάκου με μερικές χιλιάδες δολάρια. Ο Kat είναι της γνώμης πως πρέπει να τα χουφτώσουν και να εξαφανιστούν αλλά ο MacDonald επιμένει ότι τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν. Μικρή σημασία τελικά έχει η διαφωνία τους, αφού μόλις ξεμυτίζουν από τη παράγκα, ο Σερίφης του Harper, Quinlan, τους περιμένει με προτεταμένη τη καραμπίνα του. Η παλιά επικήρυξη για τον Ben, για το φόνο του νταβατζή της Lily στο Fort Sill, είναι όλες οι αποδείξεις που χρειάζεται ο σερίφης. Έτσι οι δύο σύντροφοι καταλήγουν στη στενή του Casper, όπου ούτε η εκρηκτική προσωπικότητα της Ursula, κόρης του Quinlan, θα καταφέρει να τους προστατέψει από το επερχόμενο λιντσάρισμα. Αυτό θα το επιτύχει η σωτήρια άφιξη του Bat Masterson, πράκτορα του Pinkerton, ο οποίος ξανασυναντάται με τον MacDonald μετά τη δεύτερη μάχη του Adobe Walls. Μάλιστα ο Masterson ενημερώνει τον Ben για την ακύρωση της επικήρυξης για το κεφάλι του. Ζητάει όμως από τον νεαρό να τον βοηθήσει να συλλάβει τον κακοποιό Rod Carver ή Comanche με τον γίνει μέλος της συμμορίας του.

Παρόλο που ο MacDonald δεν δίνει μία για τις υποθέσεις των Pinkertons, αναγκάζεται να βοηθήσει τον Masterson, όταν ακούει τον εξάψαλμο από την Ursula Quinlan. Γίνεται μέλος της συμμορίας και εισέρχεται στο καταφύγιο τους, την περίφημη Τρύπα στον Τοίχο. Χάνει όμως τη δυνατότητα επικοινωνίας με τον Masterson κι έτσι αναγκάζεται να πάρει μέρος στην επόμενη επιχείρηση του Comanche κατά τη διάρκεια της οποίας καταφέρνει να δώσει το χάρτη του κρησφύγετου της συμμορίας στον πράκτορα του Pinkerton. Ο τελευταίος αναγκάζεται να επιστρατεύσει τον Kat προκειμένου να δελεάσει τους ληστές να κινηθούν εναντίον αμαξοστοιχίας, η οποία δήθεν θα είναι τίγκα στο χρυσάφι, στην πράξη όμως θα είναι τίγκα στους άντρες του σερίφη.

Η επιχείρηση όμως πάει κατά διαόλου, όταν ο Comanche θα ανατινάξει τις ράγες. Η κομπίνα θα αχρηστευτεί, ο Comanche θα κινηθεί αμέσως για το κεφάλι του Kat και ο MacDonald θα αποκαλυφθεί για να τον προστατέψει. H Ursula που συμμετείχε στην επιχείρηση θα κυνηγήσει τους ληστές προσπαθώντας να σώσει τον Pat και τον Kat. κακούργου. Μόνο η απρόσμενη άφιξη μιας νέας συμμορίας στην Τρύπα στον Τοίχο θα σώσει τον νεαρό. Ο Butch Cassidy, ο Sundance Kid και ο Kid Curry, αληθινοί δανδήδες του εγκλήματος θα στείλουν στα θυμαράκια τον αγροίκο και άξεστο Comanche και θα ευχηθούν στον Ben και την Ursula βίον ανθόσπαρτον. Μετά από τέτοιο συνοικέσιο, ο Ben παντρεύεται το κορίτσι και το παίρνει στο ράντσο των MacDonalds στο Texas, στο οποίο επιστρέφει μετά από περίπου είκοσι χρόνια περιπλανήσεων, από τότε που μαζί με τον πατέρα του και τον Hickok είχαν οδηγήσει ένα κοπάδι γελάδια στο Abilene (πριν από 36 τεύχη)!

Παρατηρήσεις: O Bat Masterson υπήρξε μοναδική περίπτωση ανθρώπου της Δύσης που έκανε θεαματική στροφή στη ζωή του, παράτησε τα πιστόλια του και έκανε το ταξίδι στην Ανατολή για να προσαρμοστεί θεαματικά στη νέα του ζωή. Τα στοιχεία για το τεύχος αυτό που θα περιλαμβάνουν πληροφορίες για όλους όσους αναφέρθηκαν παραπάνω, για την Τρύπα στον Τοίχο, τις σχετικές κινηματογραφικές ταινίες, την εξέλιξη του πρακτορείου Pinkerton κλπ – λόγω φόρτου εργασίας – τον προσεχή Ιούλιο.

- Copyright © Η Κατάκτηση της Δύσης || Εγκυκλοπαίδεια - Designed by Παναγιώτης Μπαταργιάς -