Posted by : Ανώνυμος Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Ο Brett MacDonald και ο Abele φθάνουν στην έπαυλη της Belinda Hall στο Arkansas. Ο νεαρός Brett θυμίζει στην Belinda, την υπόσχεση που του είχε δώσει παλαιότερα, ότι θα τον βοηθούσε να μπει στην στρατιωτική ακαδημία του West Point. Ο νεαρός έχει σκοπό να μπει στο στρατό, δε θέλει όμως να ξεκινήσει από απλός στρατιώτης κι έτσι έρχεται σε προστριβή με τον τοπικό στρατολόγο του Little Rock. Η Belinda συντάσσει μια συστατική επιστολή και τους στέλνει στον απόμαχο στρατηγό Madigan. Οι δύο σύντροφοι πετυχαίνουν το στρατηγό τη στιγμή που απολύει τον πιστό συνεργάτη του, Roper, αφού έχει ανακαλύψει ότι συστηματικά τον εξαπατούσε. Δυστυχώς για τον Brett, ο Madigan αποδεικνύεται ένας αμετανόητος νότιος ρατσιστής κι έτσι η «συνέντευξη» εκτροχιάζονται. Ο Abele παίρνει τον μικρό και φεύγουν πριν τα πράγματα γίνουν ακόμα χειρότερα. Δυστυχώς ο Roper, που παρακολούθησε τη φιλονικία του Brett και του Abele με τον γέρο- Madigan, δράττεται της ευκαιρίας να φονεύσει τον πρώην εργοδότη του, να του ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και να βάλει και μια φωτιά στην έπαυλή του. Και για όλα αυτά να κατηγορήσει το νέγρο Abele και τον νεαρό σύντροφό του.

Καταλαβαίνοντας τι έχει συμβεί ο Abele βρίσκει καταφύγιο στις φαβέλες των ομόφυλών του, στα περίχωρα του Little Rock, ενώ ο Brett τραβά γραμμή για τη Belinda, για να της εξηγήσει τι συνέβη. Εκεί τον εντοπίζει ο τοπικός σερίφης Starret, τον οποίο όμως ο Brett και η Belinda υπερφαλαγγίζουν και του διαφεύγουν. Δυστυχώς οι διώκτες του Abele θα είναι πιο τρομακτικοί: οι μανιακοί κουκουλοφόροι της Ku-Klux-Klan! Ο Abele αναγκάζεται να παραδοθεί στους λευκοντυμένους ιππείς, όταν βλέπει ότι αυτοί έχουν σκοπό να σαπίσουν στο ξύλο όλους τους νέγρους της παραγκούπολης για να τον εντοπίσουν. Η Belinda με τον Brett παρακολουθούν τη σκηνή, δεν μπορούν όμως να κάνουν τίποτα για να την εμποδίσουν.

Κι ενώ η Ku-Klux-Klan αποσπά τον Abele και τον κατευθύνει στο χώρο των τελετουργικών «δικαστηρίων» της, η Belinda απευθύνει έκκληση στον νέγρικο πληθυσμό των μαχαλάδων να της γνωστοποιήσουν τον τόπο που διεξάγει τα «μυστήρια» της η ΚΚΚ. Ο Brett θα καταφύγει για βοήθεια στο σώμα στρατολόγησης του αμερικανικού στρατού και όλοι μαζί θα κατευθυνθούν εναντίον των ρατσιστών. Θα προλάβουν τον Abele λίγο πριν γίνει παρανάλωμα του πυρός. Δυστυχώς όμως ο ίδιος ο Roper διαφεύγει και προλαβαίνει και το ποταμόπλοιο του ποταμού Arkansas, το οποίο αναχωρεί και αναγκάζει τον Brett και την Belinda να τον καταδιώξουν έφιπποι μέχρι την επόμενη παραποτάμια πόλη, το Russellville, αφού χρειάζονται την ομολογία του Roper, προκειμένου να απαλλάξουν τον Abele από τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Παρόλο που φθάνουν πριν το πλοίο στο Russellville, ο Brett και η Belinda δεν καταφέρνουν και πολλά πράγματα, αφού ο Roper έχει εγκαταλείψει το πλεούμενο στο Cove Point και κατευθύνεται Δυτικά προς την Ινδιάνικη περιοχή της Oklahoma. Έτσι η Belinda χαράσσει γραμμή για το Fort Smith, έδρα του Δικαστή Parker, και τελευταίο σημείο πολιτισμού πριν την αχανή έκταση Cherokee Strip, η οποία δεν έχει αποδοθεί ακόμη στους αποίκους και φρουρείται από το στρατό. Ο Brett εντοπίζει τον Roper σε ένα… μπουρδέλο και καθώς η Belinda διέρχεται μια γεροντοκορίστικη κρίση, ο νεαρός θα αναγκαστεί στη πρώτη του μπουρδελότσαρκα να αγνοήσει τα θέλγητρα της επιχείρησης, προκειμένου να αναγκάσει τον Roper να ξεμυτίσει. Ακόμα μια φορά ο κανάγιας θα τη σκαπουλάρει και οι δύο ήρωες μας θα τον κυνηγήσουν εκ νέου μέχρι το χάνι του Charlie Dog, πέρα από το οποίο αρχίζει το Cherokee Strip. Εκεί, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Charlie, σταματούν και απλά περιμένουν τους στρατιώτες να συλλάβουν και να τους αποδώσουν τον Roper.

Ακολουθεί η επιστροφή στο Little Rock, η αθώωση του Abele και η κατάταξη του Brett στον αμερικανικό στρατό ως απλού στρατιώτη.

Παρατηρήσεις: Διεξοδικά οι παρατηρήσεις μας γι΄αυτό το τεύχος, στις οποίες φυσικά τη μερίδα του λέοντος θα κατέχει η Ku-Klux-Clan θα αναρτηθούν τον Ιούλιο

- Copyright © Η Κατάκτηση της Δύσης || Εγκυκλοπαίδεια - Designed by Παναγιώτης Μπαταργιάς -